Program

Programmet fylls på med fler studentpresentationer och aktiviteter allt eftersom.
Våra branschtalare håller till i Rio Grande (med två undantag) och våra studentpresentationer äger rum i Amazonas.
Moderator för dagen är Micke Gunnarsson.

 09:30 Invigningsceremoni [i Deltat]

Invigningstalare är Göran Persson, kommundirektör i Karlshamn.

 09:45-10:00 Skönhetsideal [Studentpresentation i Amazonas]

Konfucius, en känd kinesisk filosof, hävdade att allt har sin skönhet, men det är inte alla som ser den. Det han påstod för mer än 2500 år sedan gäller fortfarande och är lika aktuellt problem i samhället idag. Skönhetsideal handlar inte bara om det visuella, utan väcker även upp de etiska och moraliska sidorna av problemet. Jag vill bryta normerna och visa att skönheten existerar i olika former och storlekar.
/Teodora Koleva (Grafisk designer/Illustratör)

 10:00-10:15 Digital materia [Studentpresentation i Amazonas]
Vi har, med hjälp av filosofer som Platon och Baudrillard, sökt efter svaret på frågan: vad är digital materia. Vår teori är att digital materia måste födas inuti datorn för att kunna existera. Efter att ha blandat ”ljudgener” och ”3dgener” så har vi låtit avkomman inspirera våra grafiska verk.
/Emma Richey (grafiker) och Marcus Lindgren (grafiker)

 10:15-11:00 Li Skarin [Branschtalare i Rio Grande]

Li Skarin är VD för produktionsbolaget Massa Media som gör program för bla. Sveriges Radio och SVT. Hon är journalist och har jobbat som programledare i radio och TV och utvecklat ett produktionsbolag med ett 10-tal anställda med bas i Stockholm och Piteå. Kreativitet och formatutveckling inom mediabranschen är hennes främsta styrkor, och hon kommer att berätta hur man överlever som producent och produktionsbolag i en spännande med hårt konkurrensutsatt bransch.

 11:00 Rundvisning i BTH’s lokaler och i musikstudion
Samling vid NetPort-receptionen för en rundvisning under ledning av Silvio Ocasic.

 11:15-12:00 Game Concept Challenge [Final i Rio Grande]

Vilka inskickade bidrag har bästa spelkonceptet? Vilka vinner och hur mycket?
Juryn bestående av Kerstin Alex (frilansande spelskribent), Novi Flink (Avalanche), Brjann Sigurgeirsson (Image & Form) och Mattias Nygren (The Station) avslöjar vinnarna.

 12:00-13:10 Nätverkslunch [på restaurang &VIN]

Borden på &VIN dukas 50/50 med studenter och företagare så att ni under avslappnade former kan presentera er för varandra. Kanske kan dessa kärleksfulla möten leda till nya samarbeten och projekt? (Plats finns för 35 studenter och 35 företagare)
Endast för anmälda. Anmäl dig här.
(Lunchen är ett samarbete med Karlshamn kommun och restaurang &VIN)

 12:00-14:00 Kreativum <3 Programmering [Kurstillfällen i Biblioteket]
(Endast för anmälda). Bodetorpsskolan 3:or lär sig att programmera egna spel.

 13:15-14:00 Patrik Larsson [Branschtalare i Rio Grande]

Patrik Larsson har arbetat med humor i 15 år, drivit den framgångsrika reklambyrån Flickorna Larsson och skrivit manus till Jättebästisar på TV4 och till Robert Gustafsson. Han har vunnit 4 guldägg och guld i London International Awards. När TV och nöjesbranschen skriker efter nytänk, kreativitet och humor är det honom de ringer.
‘Brainfreeze’ är en rolig och inspirerande föreläsning om hur man tillsammans utmanar gamla tankebanor, släpper sina spärrar och skapar nya kreativa idéer.
Vad kan man göra när spånmötet är helt tyst?
Varför ska man säga JA till något helt idiotiskt?
Hur får man med sig Lennart som sitter och sover längst bak i lokalen?
(Föreläsningen är ett samarbete med Karlshamns kommun)

 14:00 Visning av MAD-studion

I MAD-studion ska nyfikenhet, kreativitet och teknik, lärande och experimentella projekt kunna mötas. MAD är öppen för alla; studenter, forskare, allmänheten, näringslivet, uppfinnare, elever och lärare från skolor och förskolor. Utrustningen (3D-printer, 3D-scanner och CNC-fräs) som finns ska användas för forskning, formgivning, utveckling av idéer, undervisning och framtagning av prototyper.
Visning leds av Peter Bengtsson från NetPort. Samling vid NetPort-receptionen.

 14:15-14:30 Neon Zone [Studentpresentation i Amazonas]

Neon Zone är ett arkadracingspel satt i en framtid där quantumleviterande jetfarkoster flyger fram i sin kamp för att vara den snabbaste föraren på den här sidan av galaxen. Undvik hinder, träffa boosters, aktivera fällor och glid i dina motståndares spår för att ta vinsten i splitscreen för fyra spelare.
/Björn Rundquist (Projektledare & Design), Johan Joensen (Grafik), Jennifer Laében-Rosén (Grafik), Sebastian Nielsen (Programmering), Patrik Martinsson (Ljud & Teknisk Implementation), Viktor Palmér (Ljud & Musik) och Simon Skarpemo (Ljud & SFX

 14:30-15:00 Olof Nilsson [Branschtalare i Rio Grande]

Olof Nilsson är chef för Efterbearbetning på SVT Stockholm!
Han kommer att berätta om sin väg från att vara student på Medieteknik (MT01) på Campus Karlshamn till att nu jobba på SVT i Stockholm.

 15:00 Rundvisning i BTH’s lokaler och i musikstudion
Samling vid NetPort-receptionen för en rundvisning under ledning av Silvio Ocasic.

 15:15-15:30 14 dagar [Studentpresentation i Amazonas]

Behind the scenes på en kortfilm om en asocial person som tror sig hittat en lösning att undvika människor.
/Henrik Gustavsson (Projekt -och inspelningsledare), Alexander Linder (Regissör), Fredrik Lindton (Kameraman), Jonas Johnsson (Scripta och ljud), Henrik Baeckström (Ljud) och Jacob Felixson (Ljud)

 15:30-16:15 Sara Lempiäinen [Branschtalare i Rio Grande]

Sara är ingenjör och har genom spelutveckling lyckats kombinera detta med sin kärlek till konst. Idag jobbar hon med att bygga upp en community av spelutvecklare på Goo Technologies, ett start-up som har byggt ett molnbaserat verktyg för att skapa spel i WebGL.
Med nya öppna standarder finns möjligheten att utöka webben till en kreativ plats för spelutveckling. Sara kommer prata om vad man som spelutvecklare kan åstadkomma med WebGL-tekniken och att bygga nästa generations webb-spel.

 16:15-16:40 Johan Toresson, BBI [Presentation i Amazonas]

Profit – verktyg eller slutmål? Sett till historien så tenderar mången businessmänniskor inom spelindustrin, och säkerligen även utanför den, att argumentera för att slutmålet i varje företag är att göra profit och att växa. Man skapar produkter för att sälja och profitera för att återinvestera och därefter göra större profit på nästkommande produkt. Det är ett rätt torrt, och stundtals tragiskt, synsätt. Jag ska försöka förklara min, personliga, position i den här frågan – och varför jag tror att den är både bättre för spelföretag och för personerna som driver dem.

 16:45-17:00 Tellus.net [Studentpresentation i Amazonas]

Tellus.net:
 En dokumentärfilm som belyser vad internet är och hur människan utvecklas parallellt med internet. Vad hade hänt om internet försvann? Kommer människan att ta sig ur en sådan digital katastrof och vad skulle krävas för att förstöra internet? Vi ställer frågan: Hur ser din framtid med internet ut?
/Simon Amylon (regissör, fotograf, klippare), Alexander Linderson (postproduktion) och Niklas Lindh (ljudansvarig)

 17:oo-17:30 Martin Jonasson [Branschtalare i Rio Grande]

Martin Jonasson är åtta meter lång och personen bakom spelet Rymdkapsel!
Han kommer att berätta om hur rymdkapsel kom till, hur ekonomin knakade i fogarna och varför stora team håller honom vaken om nätterna.
En gång i tiden studerade han på Campus Karlshamn.

 17:30-17:55 Mattias Nygren, The Station [Branschtalare i Rio Grande]

’10 Do’s and Don’ts when applying for a job in Games’

 18:oo Adée & Bitte [Kärleksfull avslutningskonsert i Deltat]

Adée heter egentligen Ida Olsson, kommer från Öland och är både musikproducent, låtskrivare, sångerska och artist.  Hon utgör den ena halvan av Ellda, en hiphopduo bestående av Ida och hennes bror Pelle Olsson, som i sin tur är del av den nyligen Playground Music-kontrakterade hiphopduon USCH. Ida har samarbetat med bl.a Iron African, Gigantoz & SumComfort Food. Det senaste åren har Adée bl. a. spelat för kungaparet, varit på USA-turné och mottagit STIM-stipendiet 2012. I juni förra året släppte hon EP:n One Step Closer. Innan det släppte hon tillsammans med Ellda EP:n Gör Om Gör Rätt och fulllängdsalbumet Hybris som hon själv producerade.
Bitte Appelqvist kompar Adée.

 18:30 Utställningen stänger

 19:30-01:00 Nätverkskväll på &VIN

God buffé och härligt mingel. Studenter och företagare i en skön blandning.
Musiken står CHALAO för! Åtta musiker från Argentina, Chile och Sverige mixar sina kulturer till ett unikt och festligt sound. Dansanta latinogrooves blandat med balkan, jazz och reggaeinfluenser går rakt in i själen.
50 kr kostar den subventionerade biljetten och du köper den på restaurang &VIN.
(Nätverkskvällen är ett samarbete med  &VIN)