IMG_2028

And the GCC-winners are…

Posted on 5 juni, 2014 by Anna Neah Deutgen

Årets upplaga av Game Concept Challenge är avgjord.
Här är alla de fem vinnarna som fick dela på 200 000 kronor!

Kreatur (Stormhatt Studios)
Ett koncept likt inget vi tidigare mött med en extremt stark visuell profil. Utmanar både spelaren och i förlängningen kanske även mediumet det skapas i.
Prissumma: 70 000 kr


TNT Kart (Number twentyfive Entertainment)
Ta det bästa ur SNES-tidens plattformare, mixa det med en ”Pick up and play”-design som tar noll och ingen tid att lära sig men erbjuder ett större djup än vad man vid första anblicken kan tro.
Prissumma: 40 000 kr

Stairs (Greylight)
Med en redan långt gången prototyp som skrämt slag på internets största så är Stairs på god väg att bli en del av den nya vågen av Nordic horror
Prissumma: 40 000 kr

Acaratus (Nodbrim Interactive)
Flexibelt gameplay, djupa strategier och ett otroligt ambitiöst projekt med erfarna kaptener bakom rodret. Acaratus har potentialen att bli Blekinges nästa strategi-hit. Senast det hände så var det ett gäng stadiga utvecklare som skapade Ground Control. Förhoppningsvis så står Nodbrim för en liknande resa.
Prissumma: 30 000 kr

HEKTOR (Rubycone Games)
Förvirring, ångest, oro och skräck. Det andra skräckspelet i årets GCC planerar att leverera obehag och mardrömmar på löpande band, något som vi givetvis ser fram emot!
Prissumma: 20 000 kr


Johan Toresson, affärsutvecklare på BBI höll i GCC-galans utdelning. Branschjuryn bestod i år av Kerstin Alex (utvald till Sveriges bästa spelkrönikör), Mattias Nygren (VD för Station Interactive), Novi Flink (Game Designer på Avalanche Studios) och Brjann Sigurgeirsson (CEO Image & Form).
Varje spel bedömdes utifrån nedanstående kriterier. Poäng mellan 1-5 delas ut för varje kategori och maxpoäng är 25 poäng.
- Rolighetsfaktor (Fun Factor)
- Visuell attraktion (Visual appeal)
- Originalitet (Originality)

What Others Are Saying

  1. Pingback: Game Concept Challenge – Winners announced (KEON) |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>