31 maj 10:00-16:00

10:00 – 10:45 Studentpresentationer

Lokal: Rio Grande

10:00-10:15

 

Barn och internet: En uppsats om användarvänlighet, hur användarvänlighet testas och webbdesign för barn. Uppsatsen hör ihop med en empirisk studie om hur barn ser på hemsidor och en prototyp av ”Den ultimata hemsidan för barn mellan 9-12 år.
Projektledare och designer: Emma Larsson

 

 

10:15-10:30

 

Idéprocesser: Vi har skrivit en uppsats om hur en idéprocess kan se ut för grafiska designers. Detta har vi tagit reda på genom att skicka ut en enkätundersökning till grafiska designers och sedan testat de olika idéprocesserna praktiskt på små uppdragsbeskrivningar från en kund.
Vi har testar idéprocesserna praktiskt genom att ta fram 4 logotyper.
Vi har utifrån de 4 idéprocessernA TAGIT FRAM 4 LOGOTYPER.
Team: Emma Brändmark – grafisk designer och Linn Ericson – grafisk designer

 

10:30-10:45

 

Ovan Lo: En film med ljudet som drivande berättarteknik. En parallellhistoria som handlar om Eva som inte kan skilja på vad som är verklighet och vad som händer i hennes huvud.
Team: Lisa Abrahamsson och Isadora Lundgren

 

 

 

10:45 [Musik] The messed up

Lokal: Deltat

11:00 – 12:00 Håkan Lidbo

Håkan Lidbo har gjort drygt 300 skivor, alltifrån melodifestivalsbidrag till obskyra ljudexperiment. Han gör radioprogrammet Ström i P2, är med och arrangerar Voltfestivalen och arbetar med en musikdokumentär för SVTs K-Special. Samtidigt gör han olika projekt som sträcker sig från konst till vetenskap, ofta med musik som utgångspunkt. Han har skickat  specialskriven ut i rymden i samarbete med svenska rymdbolaget, han har gjort en skiva som började med musikkritikernas recensioner och slutade med musiken, invigt Stockholms Kulturfestival med vägborrar, hundramannakör, brevduvor och kyrkklockor, han gör appar, konstverk och släpper i vår en bok om hur vardagens tristaste sysslor kan göras om till spännande spel.
Lokal: Rio Grande

 

12:00 – 12:15 [Musik] Soulmachine

Musik
Lokal:
Deltat

 

12:45 [Musik] The messed up

Lokal: Deltat

 

13:00 – 13:50 Underbara Clara Lidström & Annakarin Nyberg

Bloggar och business
Hur går det till när man driver ett företag på nätet och hur är det egentligen att arbeta som professionell bloggare?

Möt bloggdrottningen Underbara Clara och forskaren Annakarin Nyberg för att lära dig mer om hur du kan skapa förutsättningar för ett företag på nätet. Med utgångspunkt i den kommande boken Digitalt entreprenörskap bjuder de på ett inspirerande föredrag om de utmaningar, erfarenheter och lärdomar som Underbara Clara har stött på under årens lopp.

Clara Lidström driver en av Sveriges största bloggar: Underbara Clara. Bloggen har idag 1.4 miljoner sidvisningar och 200 000 unika besökare per månad. Clara känner vi bland annat från SR och SVT genom Sommarpratarna 2011, Husmorsskolan och Go’kväll. www.underbaraclaras.com

Fil. Doktor Annakarin Nyberg är internetforskare och aktuell med den kommande boken Digitalt Entreprenörskap som ges ut av Studentlitteratur under 2012. Annakarin är även ambassadör för Tillväxtverkets satsning på Kvinnors Företagande. www.annakarinnyberg.se
Lokal: Rio Grande

 

14:00 – 14:30 Studentpresentationer

Lokal: Rio Grande

14:00-14:15

Erik och den röda tråden
: Projektet är en interaktiv film som utnyttjar och utforskar möjligheterna som de digitala medierna ger.
Team: Björn Bergqvist Wingren och Max Björverud

14:15-14:30

Subjekt och predikat:
En kortfilmsdokumentär om livet i en brödrost.
Team: Jacob Carlsson (filmning, klippning, ljuddesign) och Alexander Psaros (Research)

14:40 – 15:30 Emilia Henriksson

Emilia Henriksson jobbar som producent på den nystartade crossmedia-kanalen Pocketfilm. Hon har tidigare arbetat på bland annat Acne film, SVT, Baluba och UR. Pocketfilm är en ny kanal och ett nytt sätt att uppleva TV och drama på webben. Pocketfilm integrerar socialmedia i TV-format anpassade för användarens tittarvanor.
Tillsammans med några av de mest framstående kreatörerna i Sverige inom TV-, film- och webbproduktion har nu en plattform skapats. Bland andra är Felix Herngren partner i företaget.
Det är en plattform som gynnar både kratörer och annonsörer.
Kortare ledtider för produktion samt en närmre kontakt med användaren är två av Pocketfilms starka byggstenar.
Lokal: Rio Grande

 

15:30 [Konsert] Linus Norda och Oskar Appelqvist


Linus Norda och Oskar Appelqvist är kanske främst kända i Blekinge.
Egentligen borde de vara kända i hela Sverige för så bra är dom.
I varje fall så hjälper de oss att ta farväl av vår kärleksfulla två-dagarsfestival med kärleksånger tolkade på sitt soulfulla sätt.
Hjärtskärande men ack så vackert och med förhoppningen om att vi återvänder nästa år igen.


Lokal:
Deltat

 

 

 

16:00 Ett tårögt farväl

Kärlek, ettor och nollor avslutas för 2012. 365 dagar till nästa festival.